تبلیغات
سلامتی بدن انسان - همه چیز در مورد آدامس

سلامتی بدن انسان
 
اطلاعات جامع در مورد همه بیماری های بدن انسان
type="text/javascript" lan

آمارگیر حرفه ای سایت

guage="javascript">

جاوا اسكریپت

تماس با ما
Google

در وبلاگ سلامتی
در كل اینترنت
Online User

آمارگیر حرفه ای سایت

گزارش مشرق به نقل از جام جم آنلاین، در قدیم آدامس را از صمغ كُنار، صنوبر، ون (سقز) و ... تهیه و با جویدن آن دهان را خنك و خوشبو و دندان‌ها را تمیز می‌كردند.

با گذشت زمان تركیباتی چون شكر، اسانس، مواد رنگ‌دهنده و افزودنی‌هایی چون مواد نرم‌كننده، سفیدكننده، جلا دهنده و نگه​دارنده به صمغ‌های گیاهی افزوده و آدامس‌های امروزی متولد شد البته باید بدانید برخی از آدامس‌های جدیدی كه این روزها در بازار عرضه می‌شود از جنس صمغ درختان نیست.

به دلیل آن كه صمغ‌های گیاهی بسیار گرانند استفاده از آن برای تولید انبوه صرفه اقتصادی نداشته و برخی تولیدكنندگان پلیمرهای پلاستیكی، پارافین و موم زنبور عسل را جایگزین این صمغ‌ها می‌كنند.


آدامس‌های بادكنكی، محبوب كودكان
این آدامس‌ها قوام سفت و محكمی دارد و بیشتر كودكان برای باد كردن و تولید حباب از آن استفاده می‌كنند. اغلب این آدامس‌ها صورتی‌رنگ بوده، طعم بخصوصی دارد و در مقایسه با آدامس‌های معمولی چسبناك‌تراست و به دلیل الاستیسیته (قدرت كش​سان) از صمغ بیشتری در آن استفاده می‌شود.

قوام سفت این آدامس‌ها موجب می‌شود كه حین فشرده شدن میان دندان‌ها و تولید حباب، فشار مضاعفی به فك وارد شده و باعث آزردگی و درد مفصل آن شود.

از سوی دیگر با تحریك ترشح بیش از حد غدد بزاق به طور كاذب منجر به كاهش حس تشنگی در كودكان می‌شود بنابراین كودكان را از مصرف مداوم این نوع جویدنی بر حذر دارید.


آدامس دارچینی، رفع‌كننده بوی بد دهان
درصد بوی بد دهان ناشی از عفونت سینوزیتی و گرسنگی است. هنگام گرسنگی گازهای بدبوی حاصل از تخمیر مواد غذایی از معده خارج و در داخل محفظه دهان جمع شده و باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود.

محققان دریافته‌اند كه نعنا و دارچین دو طعم‌دهنده‌ای است كه به علت خاصیت قوی ضدباكتریایی، باكتری‌های مولد گازهای بدبو را نابود كرده و با تاثیر بر پرزهای چشایی احساس خنك و خوشایندی را در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند.

اما خوب است بدانید دارچین به دلیل طعم تند و تیزی كه دارد در برخی افراد به خصوص كودكان موجب ایجاد حساسیت‌های دهانی شده و مخاط دهان را دچار سوختگی، قرمزی و آفت می‌كند. با قطع مصرف آدامس دارچینی این علائم التیام می‌یابد.


آدامس‌های بدون قند
این آدامس‌ها برخلاف نامشان بدون مواد قندی نیست. در تركیب آنها قندهای ضعیف شده طبیعی چون ایزومالت، زایلیتول، سوربیتول، مانیتول و همچنین قندهای مصنوعی چون آسپارتام و آسه‌سولفام پتاسیم جایگزین شكر شده است.

در میان قندهای ضعیف شده، زایلیتول بهترین شیرین‌كننده‌‌ای است كه توسط باكتری‌های دهانی تجزیه و تخمیر نشده و به دلیل عدم ایجاد اسید باعث پوسیدگی و برداشت كلسیم و فسفات از دندان نمی‌شود. سرعت جذب این قند در بدن پایین بوده و برای جذب نیازی به انسولین ندارد.

تحقیقات نشان داده است اگر كودكان جویدن آدامس‌های بدون قند را یك سال قبل از رویش اولین دندان دائمی آغاز كنند میزان پوسیدگی دندان‌هایشان به طور چشمگیری كاهش خواهد یافت.

همچنین مصرف مداوم و طولانی‌مدت آدامس‌های حاوی قندهای مصنوعی چون آسپارتام و ...، فسفر را از مغز، كلسیم را از استخوان‌ها و دندان‌ها، سدیم را از عضلات و اكسیژن را از معده گرفته و برای سلامتی مضر است.

مصرف بیش از حد آدامس‌های حاوی قند طبیعی ضعیف شده نیز خاصیت ملینی داشته و می‌تواند فرد را دچار اسهال كند. به یاد داشته باشید بیماران دیابتی تمامی محصولات بدون قند را باید تحت نظر پزشك مربوطه مصرف كنند.


آدامس فلورایددار
فلوراید در تركیب اغلب آدامس‌های بدون قند وجود دارد. این عنصر با استحكام مینای دندان آن را برابر پوسیدگی مقاوم كرده و تا حدود زیادی از میزان باكتری‌های تخمیركننده دهان می‌كاهد.


آدامس نیكوتین‌دار، مخصوص افراد سیگاری
آدامس‌های نیكوتین‌دار شكلی از دارو بوده و به آدامس‌های ترك سیگار معروفند. این آدامس‌ها مخصوص افراد سیگاری در حال ترك بوده و برای كودكان، افراد غیرسیگاری و زنان حامله و شیرده منع مصرف دارد. جویدن این آدامس‌ها با انواع معمولی آن متفاوت است.

آدامس‌های نیكوتین‌دار باید به گونه‌ای جویده شوند كه طعم آن به طور كامل احساس شود. سپس در ناحیه لثه و گونه بدون حركت قرار گیرند.

در این حالت نیكوتین آزاد شده از آدامس به آرامی از طریق مخاط دهان جذب و موجب آرامش فرد می‌شود. وقتی نیكوتین كامل جذب شود طعم آدامس كمتر احساس شده و باید دوباره جویدن تكرار شود.

این آدامس‌ها تا حدودی خاصیت سفیدكنندگی داشته و جرم و لك دندان را برطرف می‌كند. اما باید بدانید مصرف زیاد آدامس‌های حاوی مواد سفیدكننده باعث ساییدگی شدید مینای دندان شده و به گسترش پوسیدگی دندان‌ها كمك می‌كند. آدامس‌های نیكوتین‌دار باید تحت نظر پزشك مربوطه مصرف شود.


آدامست را قورت نده!
به كودكان خود آموزش دهید كه با دهان بسته آدامس جویده و طی جویدن، آدامس را از داخل دهان بیرون نكشند و آن را قورت ندهند.

بسیاری از كودكان پس از اتمام طعم شیرین و اسانس میوه‌ای آدامس، آن را قورت داده و موجب نگرانی والدین خود می‌شوند اما باید بدانید برخلاف باور عمومی بلعیدن آدامس باعث چسبندگی معده و روده و عدم دفع نمی‌شود.

صمغ آدامس یك تركیب غیرقابل هضمی است كه از دستگاه گوارش بدون هیچگونه تغییری عبور كرده و در نهایت پس از چند روز دفع می‌شود البته در كودكانی كه به طور همزمان چندین آدامس را بلعیده باشند احتمال انسداد دستگاه گوارش وجود دارد.

خطر دیگر، ورود یا پرش این جویدنی به مجرای نای خردسالانی است كه بخوبی قادر به كنترل مجاری تنفسی و بلعی خود نیستند.



ادامه مطلب

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 26 اردیبهشت 1391 توسط پرهام شجاعی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک  
بک لینک فا





Powered by WebGozar